Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

29. 9. 2011 14:22
no nevím

Tak mám trochu pocit, že nevíte co mluvíte. Váš příklad se zádama v hlavní roli průměrný doktor a pacient. Doktor se vyptá a prohlídne pacienta zjistí dobrou zprávu, nikde není utlačený nerv páteř drží pohromadě napíše lék tečka. Při tak asi čtvrtém incidentu doktor usoudí, že je potřeba něco udělat, tak to vyšetří specialista a obvykle to skončí na rehabilitaci. Fyzioterapeutka spráskne ruce a vyjmenuje padesát různě ochablých nebo zkřečovaných svalů. Navrhne cvičení, které bude ale potřeba dělat systematicky. Kolik asi tak lidí si myslíte, že doma bude cvičit?

Nejvíc lidí dneska umře na nemoci srdce a cév, to jsou většinou ale choroby civilizační popravdě řečeno většině postižených by stačil jiný jídelníček a nekouřit aby se s tou chorobou nepotkali. Opět: udělají jim náročnou léčbu řeknou důvody které jim přitížily. A zase kolik lidí půjde do sebe a změní svůj životní styl?(tu tolikrát opakovanou příčinu)

Není problém jen ve farmalobby, ale část ho vězí i v hlavách lidí.

0 0
možnosti

lesicatko

29. 9. 2011 14:21
No dobre

Zoberte si postup , akým Louis Pasteur dosiahol vyliečenie besnoty.

Vedel príčinu ochorenia ?

Liečil iba dôsledky ochorenia ?

0 0
možnosti

Hynek Vilém Jarmila reloaded

29. 9. 2011 14:02
problém je, že farmaceutický trh je přeregulovaný

Jinak výroba léků je obchod jako každý jiný, jen se některé státy tváří, že ne a že je to potřeba svázat předpisy a státním dohledem, v Evropě ještě státy určují cenu léků - takže třeba v Německu je v průměru tentýž lék o 40% dražší. Stát se přitom tváří, že trh s léky je volný, ale jen do okamžiku, kdy se lék dostane do lékárny nebo nemocnice. Propagace léku - lékaři nebo pacientovi je v podstatě zakázaná.

Přitom farmaceutika zase takový obchod nejsou, v ČR je celkový obrat trhu s léky nějakých 50 mld. Kč (farmaceutické firmy), dalších 30 mld. Kč spolknou společně distributoři a lékárny na maržích. Přitom trh s potravinami je asi 250 mld. Kč, za oděvy lidé utratí asi 45 mld.Kč, totéž za obuv, elektroniku, asi 30 mld. za nábytek atd. Problém není tedy v penězích jako takových, ale v tom, že máme pocit, že za svoje pojištění musíme dostat všechno v neomezeném množství a "zadarmo".

0 0
možnosti

Hynek Vilém Jarmila reloaded

29. 9. 2011 14:02
Re: problém je, že farmaceutický trh je přeregulovaný

Jinými slovy, že ve zdravotnictví se plýtvá hned několika způsoby -

plýtvá stát, protože úředník nikdy nebude umět stanovit cenu (tu by si

měla dohadovat pojišťovna jako plátce), plýtvají pojišťovny, protože

neumějí kontrolovat spotřebu a užití léků a plýtvají lékaři, kteří jsou

zamotivovaní pharma firmami k předepisování (jiný marketing je zakázaný).  Jak z toho ven? Myslím, že liberalizace a zrušení státního dohledu je jediné řešení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 784x
Snažím se najít rovnováhu nejen v protikladech. V životě je pro mne stejně důležitá harmonie myšlenek, slov a činů. Každý z nás se zrodil na zemi, aby poznal sám sebe, a díky tomu dokončil cosi nedokončeného z minulosti. Pro mne je touto nedokončenou prací především komunikace. Od roku 1996 se věnuji astrologii, numerologii, tarotu a léčení a od roku 2010 se těmito obory zabývám profesionálně. Psaním se bavím od roku 1997 a ve svých "šuplících" mám pečlivě uloženy tři fantasy příběhy, spolu s řadou povídek, básní a několika okultními texty :-)