Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rodd

1. 11. 2011 18:06
A pod svícnem je tma :-)

pořád hledíme do dáli a na druhé a přitom se nám sype svět pod nohama. Mně tak netrápí že nějaké korporace nebo globalizace, ale stav samotné naší postkomunistické populace jejíž rozvrácená morálka a občanství vede k rabování bohatství naší země ve všech frontách a vše je podřízeno krátkodobému zisku. Zkrátka nemáme zde solidní partnery pro stabilní a funkční politický systém na obou stranách. Zde evidentně chybí občanský sebevědomí, poznání, samostatnost, úcta k hodnotám a dlouhodobé perspektivě. Po roce 89 lidi převzali opratě a kam to vedlo ... . Zde se obávám v kontextu s tím že uvědomění svých hodnot a hodnot společnosti vzniká s jejich vydobýváním, dojde zde zřejmě s ohledem na vykořeněnou část populace k úpadku jež využijí islámské síly a zkrátka si budeme muset vše zpátky poctivě a tvrdě vydobýt zpět.... . Krize a války jsou tu proto že se vyčerpá či ztratí původní tvůrčí potenciál a je potřeba se jednak ponaučit a hledat nový.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

1. 11. 2011 17:52
Záhadou jenom zůstává

proč ty korporace, co se topí v bohatství, tak riskují. Ono existuje jev, zvaný averze k riziku. A čím je kdo bohatší, tak tím má menší sklon riskovat, protože tím více může ztratit. K riziku ho může donutit jen konkurence, ale ta by vše také na daného hříšníka si velmi rychle posvítila. Chce to trochu uvažovat.

0 0
možnosti

mmaaxxxoo

1. 11. 2011 17:37
.

Pane Bože .....

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

1. 11. 2011 17:42
Re: .

Rozhodně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 784x
Snažím se najít rovnováhu nejen v protikladech. V životě je pro mne stejně důležitá harmonie myšlenek, slov a činů. Každý z nás se zrodil na zemi, aby poznal sám sebe, a díky tomu dokončil cosi nedokončeného z minulosti. Pro mne je touto nedokončenou prací především komunikace. Od roku 1996 se věnuji astrologii, numerologii, tarotu a léčení a od roku 2010 se těmito obory zabývám profesionálně. Psaním se bavím od roku 1997 a ve svých "šuplících" mám pečlivě uloženy tři fantasy příběhy, spolu s řadou povídek, básní a několika okultními texty :-)