Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen upozorním z vlastní zkušenosti, jakmile něco dělí svět na zlé a dobré, světlo a temnotu, dělí lidi atd., je zatížen svoji živočišnou přirozeností a sociálními instinkty. Není to nic duchovního a mystického. Smysl lidské existence je dvojí, základní je spoluúčast na "formován" životního prostředí planety, jako živočišný druh, zde k tomu směřuje 90% všech populací a jejich duchovno je poznamenání instinktivním a sociálním řádem. Zde "odvádějí" nejcennější službu evoluce, duchovno je zde nicotné a nadbytečné. Druhý je latentní potenciál k duševenství oddělení od duality světa a cesta k transcendentalitě, rozpuštění sebe sama v obsažení všeho... . Toho nelze dosáhnout v rámci jednoho života, to by ty lekce a transformace  jedinec nepřežil. K otevření duševenství je potřeba několik kroku a přívětivost životního prostředí. Základní je vzdělání a dospělost a neprojevený tah. V první fázi se jedinec "musí"  myšlenkově, vědomě, duševně oddělit od dědictví rodiny a společnosti, tak aby nakonec věděl co kam patří a poznal svoji jedinečnost. 2 fáze jsou programy a bloky z dětství a dospívání, většinou nás blokuji v určité situaci, stavu, projevu. 3 fáze to už je plné otvírání duševenství a spojení lidské duality ženské a mužské v jeden existenciální tah a vnímání. To postupně přináší stav nadvědomí, což je kontinuální vědomí a otvírání intuice do fáze intuitivního myšlení. Jež nám umožní "složit" a vnímat děje celistvěji a "dopočítat" stav, projev i děj, což vlastnosti naší dimenze neumožňují, chybí zde tato vlastnost dimenze. Zapomněl jsem na jednu podstatnou fázi a ta je v procesu duševenství a je před fází a to je vypořádání se s duchovnem a autoritou, jež přináší zvládnutí předchozích fází a vydělení se a plné chápání reality, jež vlastně uzří že duchovno, je vlastně vyšší projekce lidských instinktů na zatím nepoznaný tah a zákonitosti světa-tů. 4 fáze je konečné prozření a pochopení co kam patří a že ve všem je řád a není už nic potřeba a ani myslet.

0 0
možnosti

Dokončení,

v této fázi již se ztrátou lidské gravitace myšlení a stavu, stále více vnímáme a jsme v přítomnosti celistvosti a kontinuálnosti všeho, je to nesmírně nádherný stav.

Vše má své daně, zde je daň v tom že to přináší nesmírnou senzitivitu a  naladění, příměrem k elektřině tak náš stav je  výbojka v uličním osvětlení, zatím co tento stav je už o  nanoledce. Co se stane když do nanoledky pustím příkon určený pro uliční výbojku... . Navíc konstrukce mozku a chemicko - elektrické zpracování vjemů a dějů není sto zvládnout tak jemnou a zároveň nesmírně silnou komunikaci. To převezme jiné centrum. Zde se taktéž zcela zřetelně ukazuje nesmysl tlaku po duchovnosti lidí, jednak by kopírovali určitý stav a přání někoho a jednak by je nakonec vytrhl z jejich přirozenosti a rozložil společnost. To je taktéž součást posledního prozření :-).Duševnost je o stavu solitérnosti a dnes dobře všude vidíme jak klesá porodnost, je zde i další fenomén prozření, že společnost v určitém stádiu vyspělosti už neexpanduje ale imploduje :-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 784x
Snažím se najít rovnováhu nejen v protikladech. V životě je pro mne stejně důležitá harmonie myšlenek, slov a činů. Každý z nás se zrodil na zemi, aby poznal sám sebe, a díky tomu dokončil cosi nedokončeného z minulosti. Pro mne je touto nedokončenou prací především komunikace. Od roku 1996 se věnuji astrologii, numerologii, tarotu a léčení a od roku 2010 se těmito obory zabývám profesionálně. Psaním se bavím od roku 1997 a ve svých "šuplících" mám pečlivě uloženy tři fantasy příběhy, spolu s řadou povídek, básní a několika okultními texty :-)